Espanjalainen uunilohi on helppo ja nopea ruoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Meheväksi paistettu, paprikajauheella maustettu lohi tarjoillaan napakaksi kypsennettyjen kasvisten kera. Tarjoile lisäksi esimerkiksi keitettyä riisiä.
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Kuori punasipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paloittele kesäkurpitsa ja paprika, leikkaa tomaatit lohkoiksi. Levitä kaikki kasvikset sekä oliivit uunivuokaan.
3. Mausta kasvikset ½ tl suolalla ja ¼ tl mustapippurilla, sekoita joukkoon 2 rkl oliiviöljyä ja hienonnettu basilika.
4. Leikkaa lohifilee neljään osaan. Asettele palat uunivuokaan kasvisten keskelle nahkapuoli alaspäin. Lorauta kalapalojen päälle 1 rkl oliiviöljyä ja mausta ½ tl suolalla, ¼ tl mustapippurilla ja paprikajauheella.
5. Paista 20-25 minuuttia, kunnes kala on mehevän kypsää.