Tanskalainen riisivanukas on joulupöydän hienostunut jälkiruoka, joka valmistuu näppärästi myös tähteeksi jääneestä riisipuurosta.
Mantelilla maustettu, kuohkea riisivanukas maistuu joulun ajan aamiaisherkkuna tai jälkiruokana. Tanskalaiseen jouluperinteeseen kuuluva jälkkäri on herkullinen vaihtoehto kotoisalle riisipuurolle.
1. Mittaa riisit kattilaan ja sekoita joukkoon maito ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä puuroksi, noin 45 minuuttia. Muista sekoittaa usein ja vahtia, ettei puuro pala pohjaan. Anna jäähtyä.
2. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla.
3. Rouhi mantelit veitsellä karkeaksi rouheeksi ja paahda mantelirouhetta kuumalla kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä.
4. Sekoita riisipuuron joukkoon kermavaahto ja mantelit. Jaa annoskulhoihin. Viimeistele annokset hillonokareella.