Bananabread eli banaanileipä on oikeastaan kakku, jonka makeus syntyy soseutetuista banaaneista. Suklabanaanileipä on gluteeniton herkku, joka ei sisällä kananmunaa.
1. Kuori ja soseuta banaanit.
2. Lämmitä kookosöljyä, kunnes se on sulaa. Kumoa sula öljy ja vaahterasiirappi banaanisoseen sekaan. Sekoita keskenään kuivat aineet, lukuun ottamatta ½ dl kaurajauhoa ja ½ dl kaakaojauhetta. Lisää kuiva-aineseos kookosöljy-siirappi-banaaniseokseen. Älä vaivaa. Massan tulee olla paksua.
3. Jaa taikina kahteen kulhoon niin, että 1/3 taikinasta on yhdessä kulhossa ja 2/3 toisessa kulhossa.
4. Sekoita kaakaojauhe kulhoon, jossa on 1/3 taikinasta ja ½ dl kaurajauhoa kulhoon, jossa on 2/3 taikinasta. Nostele molemmat taikinat varoen tasaisiksi.
5. Voitele 25 cm:n pituinen leipävuoka. Tee marmorikuvio seuraavasti: Levitä vuokaan osa vaaleasta taikinasta, käytä toista lusikkaa suklaataikinaan ja tiputa osa suklaataikinaa vaalean taikinan päälle. Jatka samaan tapaan vaalean ja tumman taikinan välillä, kunnes kaikki on käytetty.
6. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsää.
7. Anna leivonnaisen jäähtyä kokonaan ennen kuin kumoat sen. Koristele pinta sulatetulla suklaalla.