Rendangia ei turhaan kutsuta maailman parhaaksi ruuaksi. Perinteinen versio valmistetaan naudan paistista ja se saa muhia tuntikausia. Mutta rendang sopii myös arkiruuaksi, sillä tämä versio valmistuu jauhelihasta alle puolessa tunnissa.
1. Valmista ensin maustetahna. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Kuori ja hienonna inkivääri ja kurkuma. Laita ainekset mortteliin ja hiero tahnaksi tai jos et omista morttelia, voit myös hienontaa ainekset veitsellä mahdollisimman hienoksi. Sekoita lopuksi joukkoon hienoksi raastettu limen kuori ja puristettu mehu.
2. Kuumenna öljy kasarissa tai isossa paistinpannussa. Paista maustetahnaa pari minuuttia. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista.
3. Lisää kookosmaito, kookoshiutaleet, kaneli, suola, sokeri ja mustapippuri. Anna kastikkeen kiehua hiljaa poreillen noin 10-15 minuuttia. Tarkista maku.
4. Tarjoile rendang limelohkojen ja tuoreen korianterin kanssa. Lisukkeeksi sopii keitetty riisi.
Vinkki! Kookosmaidon sijaan ruuan voi valmistaa myös ruokakermaan.