Joulupöydän kunkku on poronpaisti, joka saa ylleen sinappisen piparkakkuhunnun. Matalassa lämmössä kypsentäminen takaa mehevän lopputuloksen.
1. Ota poron paisti huoneen lämpöön tuntia ennen valmistamista. Poista mahdollinen verkko paistin ympäriltä.
2. Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen.
3. Murskaa piparkakut ja sekoita niiden joukkoon voisula ja hienonnettu timjami.
4. Hiero käsin paistiin suola ja mustapippuri. Sivele pintaan sinappi.
5. Painele piparkakkuseos paistin pintaan. Aseta lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.
6. Paista, kunnes paistin sisälämpötila on 60 astetta, noin tunti. Jos pidät kypsemmästä lihasta, kypsennä 65 asteeseen. Nosta paisti leikkuulaudalle ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia.
7. Leikkaa siivuiksi ja tarjoile.