Perunalettu latke on helppo herkku – ja täydellinen alkupala juhlaan

Perunalatke on perinteinen juutalainen herkku, joka muistuttaa röstiperunoita. Latket toimivat mainiosti alkupaloina tai kalapöydässä, ja ne onnistuvat vaivatta myös kotikokilta.

08.11.2021 | teksti Hanna Hurtta | kuva Kirsi-Marja Savola

Perunasta valmistetut lätyt eli latket kuuluvat olennaisesti juutalaisen hanukan viettoon. Rapeaksi paistetut perunaletut ovat herkullinen pohja erilaisille täytteille – päälle voidaan laittaa vaikkapa ranskankermaa, sinappia tai mätiä, vain mielikuvitus on rajana.

Tässä ohjeessa perunat saavat rinnalleen maukasta palsternakkaa, ja herkku kruunataan juhlavasti kylmäsavulohella. Kasvisversio syntyy, kun lohen korvaa vaikkapa porkkalalla tai merileväkaviaarilla.

Peruna-palsternakkalatket

12 annosta | 30 min