Rosollin uusi hurmaavan kirpsakka muoto ihastuttaa! Lasimestarin silliltä lainattu mausteinen etikkaliemi taikoo rosollin joulupöydän moniottelijaksi.
1. Kuori punajuuret, porkkanat ja perunat ja leikkaa ne reiluiksi suupaloiksi. Keitä juureksia noin 15 minuuttia, jotta ne kypsyvät. Valuta ja anna jäähtyä.
2. Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Pese omena, poista siemenkota ja leikkaa omena siivuiksi. Laita juurekset, sipulit ja omenat päällekkäin isoon lasipurkkiin.
3. Laita väkiviinaetikka, sokeri, vesi ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes sokeri sulaa. Kaada seos kuumana lasipurkkiin. Anna jäähtyä.
4. Anna lasimestarin rosollin maustua jääkaapissa vähintään vuorokausi ennen tarjoilua.