Kananmunaspagetti valmistuu vähistä ja edullisista raaka-aineista: tarvitset vain kananmunia ja spagettia sekä vähän mausteita. Vaikka aineksia on vain vähän, kananmunaspagetti on silti yllättävän maukas ja täyttävä arkiruoka.
1. Laita pasta keittymään reiluun, suolalla maustettuun veteen.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pari minuuttia paistinpannulla tilkassa öljyä. Siirrä syrjään.
3. Paista kananmunat paistinpannulla tilkassa öljyä. Paista munat molemmin puolin. Hienonna paistetut munat pieniksi paloiksi.
4. Valuta kypsä spagetti lävikössä. Sekoita spagetin joukkoon munat, paistettu valkosipuli, juusto, suola ja mustapippuri. Tarjoile heti.
Parmesaani tuo herkullista makua pastaan, mutta sen sijaan voit ripottaa pastaan muutakin juustoa, mitä jääkaapin perukoilta löytyy tai jättää juuston kokonaan pois. Halutessasi voit höystää kananmunaspagettia myös esimerkiksi kylmä- tai lämminsavulohella, kinkulla tai ruskistetulla pekonilla.