Näyttävät joulutähtitortut kruunaavat joulunajan kahvipöydän.
1. Ota torttutaikina sulamaan parikymmentä minuuttia ennen valmistusta. Leikkaa suorakaiteen muotoiset taikinalevyt keskeltä puoliksi niin, että saat 10 neliötaikinapalaa.
2. Puolita neliötaikinapalat sekä vaaka- että pystysuunnassa, jolloin saat neljä samankokoista pientä neliötä.
3. Käännä jokainen pieni neliöpala kaksin kerroin, niin että syntyy neljä pientä kolmiota.
4. Aseta kaksi kolmiota identtisesti päällekkäin tasainen reuna alaspäin ja paina sitten puisella tikulla voimakkaasti pystysuorassa kolmioiden keskeltä niin, että kolmiot tarttuvat kunnolla toisiinsa. Toista sama jäljellä olevien kahden pikkukolmion kanssa.
5. Nosta molemmat yhteen painetut taikinakolmiopinot pystyyn ja avaa sitten syntyneet kukkamaiset lehdet.
6. Paina lehtiasetelmien keskellä olevat kolmion kärjet alas. Nosta sitten toinen lehtiasetelma toisen päälle niin, että siinä olevat lehdet menevät lomittain alla olevien lehtien kanssa.
7. Sipaise kukkatorttujen pintaan kananmunaa ja nosta kukan keskelle glögimarmeladia.
8. Paista joulutähtitorttuja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Nosta uunista ja anna jäähtyä. Koristele kukan keskusta pilkotulla kuivatulla mangolla ennen tarjoilua.
Jouluaitta Glögimarmeladi
300 g
hinta: 1,29