Kinkun grillaus on erilainen idea joulupöytään.
Perinteinen kinkku voidaan valmistaa myös grillaamalla! Grillaus tuo kinkkuun jo itsessään lisää makua, mutta kokeile myös sinappista bbq-kuorrutusta. Grillattu kinkku maistuu erinomaisesti perinteisten joululaatikoiden kanssa.
Valitse grilliin pienikokoinen kinkku, jotta se ehtii kypsyä – parin kilon kinkku paistuu valmiiksi noin 4-5 tunnissa.
1. Sulata kinkkua jääkaapissa noin 2 vrk ajan.
2. Nosta kinkku huoneenlämpöön ennen kypsennystä. Laita kinkkuun jo tässä vaiheessa lihalämpömittari. Kinkun sisälämpötila olisi hyvä olla 8–10 astetta grillauksen alkaessa.
3. Kuumenna grilli. Grillin lämpötila tulisi olla noin 125 asteen paikkeilla. Asettele kinkku foliovuokaan, joka kerää kinkusta tihkuvan nesteen. Nosta kinkku grilliin. Grillaa kinkkua, kunnes sisälämpötila on 75–77 astetta. 2,5 kg:n kinkun kypsymiseen menee 4–5 h.
4. Nosta kypsä kinkku grillistä ja anna jäähtyä hieman. Poista verkko ja päällä oleva kamara ja rasva.
5. Sekoita bbq-kastike ja sinappi keskenään. Sivele seos kinkun pintaan. Ripottele päälle korppujauhoja.
6. Kuorruta kinkkua nopeasti kovalla lämmöllä grillissä tai 250-asteissa uunissa noin 10 minuutin ajan.