Uuden vuoden ennustuskuppikakut yllättävät

Ennustuskuppikakut ovat sekä tarjoilupöydän herkullinen kaunistus että hauska tapa ennustaa tulevan vuoden tapahtumia leivonnaisten sisään piilotetuilla karkkiyllätyksillä.

28.11.2022 | teksti Riikka Kaila | kuva Mari Lahti

Ennustuskuppikakut on helppo valmistaa valmiista muffineista, mutta innokas leipuri voi leipoa muffinit myös itse. Täyteläinen valkosuklaakuorrutus on näppärä ja nopea sekoittaa muutamasta raaka-aineesta.

Varaa kuppikakkuihin piilotettavaksi erilaisia karkkeja, jotka symboloivat tulevan vuoden ennustuksia: esimerkiksi sydänkarkki rakkautta, kolikko rikkautta, tutti vauvauutisia, vene- tai autokarkki matkaa ja niin edelleen. Karkkisymboleita voi keksiä oman mielikuvituksen ja elämäntilanteen mukaan! Kipaise Lidl-myymälän irtokarkkilaarien ääreen ja anna mielikuvituksen lentää! Piilota kunkin muffinin sisään yksi ennustuskarkki. Jos käytät paperillisia karkkeja, muista varoittaa ruokailijoita siitä.

Kuorrutuksen lisäksi kuppikakkuja voi koristella erilaisilla uuteen vuoteen sopivilla tavoilla. Esimerkiksi kimaltavat koristerakeet ja muut syötävät koristeet toimivat hyvin. Erilaiset tikulla kiinnitettävät koristeet sopivat koristeluun ja niitä voi askarrella itsekin. Tähtisädetikut ovat näyttävät efekti kuppikakkujen tarjoiluun. Jos kiinnität tähtisädetikut leivonnaisiin, suosi kakkutarvikeliikkeissä myytäviä tikkuja.

Kuppikakkujen maistelu yhdessä on hauska ohjelmanumero. Kukin maistelija voi vuorollaan paljastaa, mitä kuppikakun sisusta lupaakaan tulevalle vuodelle!

Ennustuskuppikakut

8 annosta | 20 min

Vinkki!

Voit käyttää myös itse leivottuja muffineja, esimerkiksi näitä vadelma-valkosuklaamuffineja.