Joulutortut pyöräytetään nyt donitseiksi.
1. Ota torttutaikina sulamaan parikymmentä minuuttia ennen valmistusta. Leikkaa suorakaiteen muotoiset taikinalevyt pitkittäin keskeltä puoliksi niin, että saat 10 pitkää suorakaidetaikinapalaa.
2. Aseta suorakaidepalat pöydälle vaakasuuntaisesti. Tee palojen sisään noin sentin levyisiä pystyviiltoja tasavälein jättäen ylä- ja alareunan ehjäksi noin 5 mm matkalta.
3. Laita luumumarmeladi pursotinpussiin ja pursota pitkä juova marmeladia säleikön pinnalle tai jos käytät pähkinä-nougatlevitettä sipaise se pintaan lastalla.
4. Kääri pitkältä sivulta marmeladi säleikön sisään, kuten kääretorttu ja kiepsauta syntynyt rulla donitsin muotoon niin, että taikinanrullan pitkänsivun sauma jää pöytää vasten. Nipistele yhteen donitsirullan päät.
5. Sipaise donitsitorttujen pintaan kananmunaa ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Nosta uunista ja anna jäähtyä. Koristele halutessasi strösselillä.