Kokeile hittinuudelireseptiä nopeana kasvisversiona.
Nuudeliruoat ovat trendanneet vahvasti jo jonkin aikaa ja yksi herkullisimmista hittiannoksista ovat sichuanilaiset dandan-nuudelit. Perinteisesti dandan-nuudelit valmistetaan possunlihasta ja maustetaan sichuaninpippurilla, mutta vegekokin pikaversio valmistuu helposti Lidlistä saatavilla perusraaka-aineilla.
1. Valmista kastike: Sekoita maapähkinävoi, soijakastike, sokeri ja chilikastike kulhossa. Lisää vettä samalla voimakkaasti sekoittaen, kunnes saat salaatinkastikemaisen, juoksevan rakenteen.
2. Valmista jauhismuru: Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota valkosipulia ja inkivääriä öljyssä pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää vegejauhis ja paista sitä keskilämmöllä 6–8 minuuttia. Mausta jauhismuru soijakastikkeella ja sokerilla.
3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Raasta kurkku ja hienonna kevätsipulinvarret.
5. Kokoa annokset kulhoihin: nuudelia, jauhismurua ja kastiketta, päälle kurkkuraastetta ja kevätsipulia. Tarjoa heti.