Helppo paella syntyy risottoriisistä. Viimeisen silauksen antaa Grillimaisteri grillikatkarapujen maustevoi.
Erä Iberian herkkuja myynnissä Lidl-myymälöissä 5.5. alkaen!
Paellan voi valmistaa myös muurikalla, kannen sijaan voi peittää myös foliolla.
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa chorizo paloiksi.
2. Paista chorizo isossa pannussa tai kasarissa rapeaksi ja ruskistuneeksi. Ota makkarat pois pannulta, jätä öljy pannuun.
3. Kuullota sipulia chorizon rasvassa muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja paprikajauhe, paista hetki.
4. Lorauta tarvittaessa öljy pannuun ja sekoita riisi joukkoon. Lisää vesi ja murennettu kanaliemikuutio, kuumenna kiehuvaksi.
5. Pilko paprika ja tomaatit kuutioiksi, sekoita riisin joukkoon. Sulje kannella ja anna hautua noin 15 minuuttia, kunnes liemi on imeytynyt ja riisi on kypsää. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
6. Ripottele chorizot, vihreät pavut ja katkaravut maustevoinappien kera riisin pinnalle. Sulje kansi ja hauduta vielä noin viisi minuuttia.
7. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoile lisäksi hyvää leipää.