Näyttävä appelsiinikakku maistuu kaikille! Veriappelsiinit ovat alkuvuodesta parhaimmillaan, ja voit käyttää kakussa joko veriappelsiineja tai tavallisia appelsiineja.
1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen edelleen voimakkaasti vaahdottaen.
2. Yhdistä keskenään jauhot, chiansiemenet, leivinjauhe ja appelsiinin raastettu kuori.
3. Lisää jauhoseos ja veriappelsiinitäysmehu voi-sokerivaahdon sekaan ja sekoita tasaiseksi.
4. Jaa taikina puoliksi kahteen voideltuun halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjakakkuvuokaan.
5. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50-60 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Anna jäähtyä ennen kakkuvuoista irrottamista.
6. Valmista kakkujen kypsyessä veriappelsiinisiirappi keittämällä kattilassa kokoon mehua ja sokeria, kunnes se on siirappimaista. Anna jäähtyä.
7. Valmista kuorrute. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri sähkövatkaimella sekaisin. Lisää sekaan yhden appelsiinin raastettu kuori.
8. Viipaloi molemmat appelsiinit (joista olet jo poistanut kuoren) ohuiksi renkaiksi ja puolita renkaat. Pane puolikkaat laakeaan kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes neste on lähes haihtunut ja viipaleet ovat pehmenneet. Nosta viipaleet leivinpaperille jäähtymään.
9. Halkaise molemmat jäähtyneet kakkupohjat kolmeen osaan ja kostuta kevyesti veriappelsiinitäysmehulla. Levitä sitten päälle appelsiinimarmeladia ja kerros tuorejuustokuorrutetta.
10. Kokoa kakku ja levitä ohut kerros kuorrutetta kakun päälle ja sivuihin. Lisää sitten paksumpi kerros kuorrutetta kakun alaosaan, niin että keskelle kakkua jää selvä porrastus. Jätä keskelle noin 10 cm:n väli ja levitä samaan tapaan paksumpi kerros kuorrutetta kakun yläosaan. Levitä loppu kuorrutteesta tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle.
11. Asettele kuorruteporrastusten väliin jäähtyneet appelsiniviipaleet koristeeksi.
12. Viimeistele kakku juuri ennen tarjoilua valuttamalla sen pintaan veriappelsiinisiirappia.