Kauppareissusta elämys – Konepajan Lidlin 5 tärppiä

Lidl Vallila avattiin marraskuussa yli sata vuotta vanhaan konepajahalliin. Siellä asiakkaita odottavat modernit palvelut. Myymäläpäällikkö vinkkaa viisi syytä tulla tutustumaan kauppaan.

10.03.2023 | teksti Elina Vironen | kuva Mari Lahti

Osoite: Bruno Granholmin kuja 2, 00510 Helsinki.

1. Upea historiallinen miljöö

Vallilan Lidl on rakennettu vuonna 1903 valmistuneeseen punatiiliseen konepajahalliin, joka henkii historiallista tunnelmaa. Kyseessä on suojelukohde, joten myymälä on toteutettu vanhaa vaalien yhdessä Museoviraston kanssa.

Rakennuksen alkuperäinen ilme on säilytetty sisätiloissa; pinnoitetussa betonilattiassa, sympaattisissa ristikkoikkunoissa ja rapatuissa seinissä. Katosta roikkuvat tummat teräspalkit ovat alkuperäisellä paikallaan.

 ”Olemme tuoneet alueen historiaa esiin myymälässä mustavalkoisilla kuvituskuvilla myymäläkalusteiden joukkoon”, Lidlin kiinteistöpäällikkö Tiina Huttunen kertoo.

Myös rakennuksen julkisivu on suojeltu, joten seinissä tai ikkunoissa ei ole Lidlin tavanomaisia mainoksia, ja logojakin on vähemmän. Lidlin banderollit opastavat asiakkaita Teollisuuskadulla ja Aleksis Kiven kadulla.

Myymälän henkilökunta on tuttu Pasilan Asemapäällikön kadun Lidlistä, joka sulki ovensa uuden myymälän auettua. Myymäläpäällikkö Sanna Viitanen kehuu uusia ilmeeltään persoonallisia tiloja.

”Olemme saaneet myymälän yleisilmeestä kommenttia asiakkailta. Moni on sanonut, että tämä on kaunein Lidl, missä he ovat käyneet”, Viitanen kertoo.

2. Pakettiautomaatit

Konepajan Lidlissä on sekä Postin että Budbeen pakettiautomaatit, joista tilaukset voi napata kätevästi mukaan kauppareissun yhteydessä. Budbeen noutopiste sijaitsee sisäänkäynnin ja Postin pakettipiste uloskäynnin läheisyydessä.

”On kiva, että voimme tarjoa lisäpalveluja, koska meillä on uudessa myymälässä hyvin tilaa”, myymäläpäällikkö iloitsee.

3. Konditoriatuotteet

Lidlit ovat tunnettuja laajoista paistopistevalikoimistaan. Nyt Lidl pilotoi konditoriatuotteita osassa myymälöistään. Konditoriatuotehylly löytyy muun muassa Vallilan Lidlissä. Asiakkaat ovat löytäneet konditoriavalikoiman hyvin, ja sen suosio kasvaa.

Valikoimista löytyy herkkuja – muun muassa sitruunamarenkeja, macaronseja ja eclair-leivoksia – kahden ja neljän hengen herkkuhetkiin.

”Omat suosikkini ovat juustokakku ja mokkapalat”, Viitanen paljastaa.

4. Itse puristettu mehu

Seuraavaksi tärpiksi Vallilan Lidlissä myymäläpäällikkö nostaa tuoremehukoneen, joka puristaa appelsiineista mehua käden käänteessä. Valittavissa on erikokoisia pakkauksia, johon oman mehunsa voi puristaa.

”Tällaista ei löydy ihan joka myymälästä”, Viitanen hehkuttaa.

5. Itsepalvelukassat

Viitanen iloitsee uudessa myymälässä erityisesti itsepalvelukassoista. Niitä on neljä, samoin kuin palvelukassojakin.

”Itsepalvelukassat ovat tätä päivää”, Viitanen sanoo.

Hän arvioi, että itsepalvelukassojen suosio kasvaa koko ajan, mutta vielä palvelukassat ovat niitä suositumpia.

”Ehkä itsepalvelukassoja ei vielä olla totuttu käyttämään”, hän aprikoi.