Tehokas ihonhoitorutiini Lidl-tuotteilla – kaikki mitä tarvitsee yhteensä alle 25 euroa

Lidlin Cien-kosmetiikka on kahminut kehuja hinta-laatusuhteestaan. Tehokkaan ihonhoidon ei todellakaan tarvitse olla kallista, joten koostimme kokonaisen hemmottelevan ihonhoitorutiinin Cien-tuotteista.

02.01.2023 | teksti Liedellä-toimitus | kuva Kirsi-Marja Savola

Ihonhoito on varsinainen kauneuden megatrendi, ja yhä useampi tavoittelee tervettä, kaunista ihoa kosmetiikkaan panostamalla. Hyvin kosteutettu, hoidettu iho näyttää aina kauniilta, eikä välttämättä edes kaipaa meikkiä. Ei siis ihme, että erilaiset muodikkaat tehoaineet, seerumit ja kangasnaamiot ovat löytäneet tiensä suomalaisten peilikaappeihin.

Kallis hinta ei kuitenkaan välttämättä ole yhtä kuin tehokas. Lidlin Cien-kosmetiikkasarja on saanut kehuja sekä kuluttajilta että kauneusalan ammattilaisilta. Huokeasta sarjasta löytyy nimittäin toimivaksi testattuja helmiä, kuten esimerkiksi kuluttajatesteissä ylistetty kolmen euron Cien Aqua Moisturising Cream -kosteusvoide. Satsaamalla muutamaan oikeasti toimivaan ja oman ihon tarpeisiin sopivaan tuotteeseen voi päästä parempiin tuloksiin kuin valtavalla tuotevalikoimalla.

Perusasioita ovat ihon kosteutus, hellävarainen puhdistus ja suojaaminen auringolta. Kun näihin lisää muutaman tarkkaan valitun tehoaineen esimerkiksi ikääntymisen merkkejä tai epäpuhtauksia vastaan, ollaan jo pitkällä. Monen iho on myös herkkä, jolloin yksinkertaiset, tuoksuttomat ja vahvoja alkoholeja sisältämättömät tuotteet toimivat niillä parhaiten.

Kävimme läpi Cien-valikoimaa ja valitsimme tuotteet, joista koostat täydellisen ihonhoitorutiinin pikkurahalla.

Puhdistustuotteet noin 6 eurolla

Cien puhdistustuotteet
Cien puhdistustuotteet iholle

Cien Aqua Rich -geelimäiset putsarit ovat saaneet kehuja tehokkuudesta ja kevyestä, hellävaraisen oloisesta koostumuksestaan. Talvisin moni kaipaa kuitenkin iholle erityisen hellävaraista ja hoitavaa puhdistusta. Cien Sensitive Cleansing Milk, 2,39 €, sopii kaikille ihotyypeille. Se sisältää tuttua ja turvallista, ihoa kosteuttavaa glyseriiniä mutta myös persikansiemenöljyä, jotka jättävät ihon pehmoiseksi putsauksen jäljiltä. Vegaaninen tuote auttaa ylläpitämään ihon pH-tasapainoa, ja se on dermatologisesti testattu.

Misellivesi viimeistelee puhdistuksen ja pyyhkii mennessään niin meikin jämät kuin ylimääräisen talin ja lian. Cien Sensitive Misellivesi, 2,39 €, on suunniteltu erityisesti herkälle iholle, eikä vegaaninen tuote sisällä tuoksua tai alkoholia. Sen sijaan koostumuksessa on kosteuttavia ainesosia, kuten pantenolia ja glyseriiniä.

Misellivesi irrottaa myös silmämeikin, mutta huolellinen putsaaja suosii varsinaista silmämeikinpuhdistusainetta. Cien Waterproof Eye Make-Up Remover Double Effect, 1,45 €, irrottaa nimensä mukaisesti myös vedenkestävän silmämeikin. Öljyputsarit ovat olleet trendikkäitä ihonhoidossa jo jonkin aikaa, ja myös tämä tuote hyödyntää öljymäisen puhdistuksen ominaisuuksia. Ravistamalla tuotteen kaksi koostumusta sekoittuvat, ja tuloksena on tehokas mutta hellävarainen putsari. Sekä dermatologisesti että oftalmologisesti testattu tuote ei sisällä alkoholia saati tuoksuja, ja sopii myös piilolinssejä käyttäville.

 

Kosteutusta ja hoitoa noin 15 eurolla

Cien-kosteusvoiteet hoitavat ihoa.
Cien-kosteusvoiteet hoitavat ihoa.

Seuraava vaihe onkin ihon hoitaminen ja kosteuttaminen, ja se aloitetaan seerumista. Koostumukseltaan voidetta kevyempi, tehoaineita hyödyntävä seerumi sivellään puhtaalle iholle ennen kosteusvoidetta. Seerumeita voi käyttää aamuin ja illoin – muista levittää sitä myös kaulalle ja dekolteelle! Toisinaan seerumi voi olla itsenäänkin niin hoitava, ettei varsinaista kosteusvoidetta enää edes tarvitse.

Cien Q10 Intense -seerumi, 4,99 €, luottaa erityisesti kahden tutkitun tehoaineen voimaan: Q10-entsyymin ja hyaluronihapon. Kaikille ihotyypeille sopivan seerumin ihon ikääntymisen merkkejä hillitsevä vaikutus perustuu Nivean tutuksi tekemään Q10-koentsyymiin, antioksidanttiin, jolla saattaa olla ryppyjä vähentävä vaikutus. Seerumi sisältää myös anti-aging peptidiä, jonka vaikutuksia on rohkeimmillaan verrattu ”botoxiin purkissa”. Hyaluronihappo taas on yksi ihonhoidon muodikkaimpia ainesosia, ja se tunnetaan varsinaisena superkosteuttajana. Lisäksi seerumista löytyy esimerkiksi ihoa hellivää manteliöljyä ja E-vitamiinia sekä kevyesti kuorivaa maitohappoa. Seerumi levittyy kevyesti ja jättää ihon miellyttävän tuntuiseksi.

Cien Q10-sarjaan kuuluu myös yö- ja päivävoide, 3,69 € kumpikin. Koostumukseltaan tuhdimpi yövoide ravitsee, kosteuttaa ja tekee anti-age-taikojaan yön aikana – muista levittää sitä myös kaulalle, dekolteelle ja miksei myös kämmenselille. Tuoksu tuo mieleen klassisen Nivean.

Cien Q10-päivävoide levittyy helposti ja imeytyy nopeasti. Tuote saa plussaa aurinkosuojasta, vaikka SK15 matalasta päästä suojakertoimia onkin. Ihon suojaaminen auringolta on olennaista, mikäli haluaa välttää ihovauriot, ja siksi suojakertoimella varustettu päivävoide kannattaa pitää käytössä myös Suomen oloissa vuoden ympäri. Muistathan käyttää suojakerrointa myös silloin, jos ihonhoitorutiiniisi kuuluu retinolia tai happoja – ne nimittäin voivat reagoida ikävästi auringon vaikutusten kanssa.

Herkkä silmänympärysiho ansaitsee oman tuotteensa. Cien Q10 -silmänympärysvoide, 3,19 €, hyödyntää osin samoja seerumin ominaisuuksia, mutta ilman hajusteita ja silikonia. Koostumus on kevyen täyteläinen ja voide levittyy kuin unelma - huokea tuote lukeutuukin syystä monen Cien-suosikkeihin.

Mikäli ihosi on erityisen kuiva ja ikääkin alkaa jo olla, voi Cien Vital Beauty -sarja sopia ihollesi vielä paremmin. Sen tuotteet ovat vielä täyteläisempiä, ja sisältävät esimerkiksi hellivää argan-öljyä.

 

Hemmottelevia kasvonaamioita eurolla

Välillä iholle kaipaa ekstrahemmottelua. Korealaisesta kauneusbuumista tutut kangasnaamiot ovat tulleet olennaiseksi osaksi monen ihonhoitoa – erilaisia ihopulmia ratkovat, vaihtelevilla tehoaineilla kyllästetyt naamiot tuovat pientä luksusta arkeen.

Kangasnaamioita löytyy myös Cienin valikoimasta melkoinen määrä, kaipasi ihosi sitten tehokosteutusta, syväpuhdistusta tai hehkua. Cien Glow Boost -kangasnaamio, 0,99 €, lupaa kirkastaa väsähtäneen ihon hyaluronihapon voimalla. Levitä naamio puhtaalle iholle ja anna sen vaikuttaa noin 10-15 minuutin ajan. Raikastava ja kosteuttava naamio on dermatologisesti testattu.

Yksittäispakatut naamiot on helppo napata mukaan vaikka saunailtaan, matkalle tai mökkireissulle – ja kätevästi suoraan Lidlistä! 

Valikoimasta löytyy myös perinteisempiä, koostumukseltaan voidemaisia naamioita, 0,99 €. Naamioita löytyy lukuisia erilaisia: esimerkiksi hiiltä ja vihreää teetä sisältävä naamio sopii rasvoittuvalle iholle putsaamaan epäpuhtauksia, kun taas aloe veraa sisältävä kosteuttava naamio lupaa jättää ihon välittömästi syväkosteutetuksi. Mikä parasta, kaksi annosta sisältävästä pakkauksesta saa naamion kaverille kanssa.

Cien-ihonhoitorutiini kaikille ihotyypeille

Cien Sensitive puhdistusmaito, 2,39 e

Cien Sensitive misellivesi, 2,39 e

Cien Eye Make Up Remover Double Effect, 1,45 e

Cien Q10 Intense -seerumi, 4,99 e

Cien Q10 Intense Night Cream -yövoide, 3,69 e

Cien Q10 Intense Day Cream -päivävoide, 3,69 e

Cien Q10 Intense -silmänympärysvoide, 3,19 e

Cien Glow Boost Tissue Mask with Sakura & Hyaluronic Acid -kangasnaamio, 0,99 e

Cien Aqua Moisturising Mask -naamio, 0,99 e

Yhteensä: 23,77 euroa