Edullisista aineksista, kuten juureksista, valmistuvaa borssikeittoa kannattaa hauduttaa kerralla iso kattilallinen.
Keiton maku vain paranee, kun se saa tekeytyä seuraavaan päivään. Linssit tuovat ruokaisuutta borssin vegeversioon.
1. Kuori ja raasta punajuuret ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Kuullota punajuurta, porkkanaa, kaalia ja sipuleita ison kattilan pohjalla öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot, tomaattipyree, etikka, laakerinlehdet ja pippurit. Keitä kannella peitettynä noin 30 minuuttia.
3. Lisää huuhdellut linssit keittoon ja keitä vielä 10 minuuttia.
4. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
5. Tarjoa keitto paloiteltujen suolakurkkujen ja smetanan kera.
Smetanan voi korvata kasviperäisellä valmistella esimerkiksi Oattis-tuotemerkin kermaviilin tyyppisellä valmisteella. Voit kokeilla myös hummusnokaretta vegekeiton maustajana.
Jos puolestaan haluat keitosta lihaisamman version, voit lisätä siihen esimerkiksi nakkeja viipaloituna, kinkkua suikaloituna tai pekonia ruskistettuna.