Toimittaja testasi Lidlin joogatarvikkeet ja urheiluvaatteet – 8 euron urheilurintaliivit yllättivät

Kun joogavarusteet ja sporttivaatteet laitettiin testiin, löytyi iloisia yllätyksiä ja monta syytä suunnata urheiluvaateostoksille Lidliin.

02.01.2023 | teksti Elisa Ojala | kuva Kirsi-Marja Savola

Testissä Lidlin joogatarvikkeet

Lidlin joogatarvikkeisiin kuuluvat joogamatto (9,99 €), pilatesrengas (9,99 €), joogatiilet (9,99 € / 2 kpl) ja joogapallot (9,99 €/ 3 kpl). Vaikka jooga ei ole välineurheilua, vähintään jooga- tai jumppamatto tulee aloittajallakin olla. Muilla välineillä voi saada lisätehoa treeniin tai helpotusta oikean asennon löytämiseen.

Lidlin joogamatto ilahdutti paitsi hinnallaan (9,99 €), myös pituudellaan (180 cm). Liian lyhyt matto voi ärsyttää joogatunnilla jopa siinä määrin, että zen-henki kärsii, joten oikean pituinen matto ei ole mikään pikku juttu. Myös kantohihna, jolla maton saa napakasti pakettiin, on kätevä lisä. Yksi haaste vähemmän arjessa, kun kaapissa on joogamattomytyn sijaan siisti mattorulla valmiina seuraavaan harjoitukseen. 

Pilatesrenkaista saa mukavasti lisävastusta ja tehoa jumppaliikkeisiin. Usein liikkeet renkaan kanssa on ollut hampaat irvessä puristamista. Tämä Crivitin pilatesrengas (9,99 €) oli sen verran löysempi tapaus, että jumpatessa pystyi keskittymään oikeisiin liikeratoihin ja unohtamaan hampaiden kiristelyn. Sopii hyvin aloittelijalle.

Joogatiilipaketin (9,99 € / 2 kpl) ohjekirja kannattaa selata. Kirjasesta löytyi kuuden liikkeen kuvalliset ohjeet, jotka oli myös kirjoitettu auki. Kerrassaan loistavaa, ohjeilla pystyy oikeasti tekemään venytyksiä kotona joogatiilet apuna.

Joogapallopakkauksen (9,99 €/ 3 kpl) ohjekirja kertoi: ”Käytä pallojen täyttämiseen vain tavallisia jalkapumppuja tai kaksoisiskumäntäpumppuja sopivilla lisälaitteilla”. Siis mitä pumppua? Miten pallot täytetään? Rohkea kokeilu perinteisellä puhallustaktiikalla kannatti ja ilmapallon kokoiset pallot täyttyivät kevyesti. Päivän joogaharjoitus oli pelastettu.

Voivatko Lidlin urheiluvaatteet olla hyviä, ja kestävätkö ne pesua?

Valkoiset verkkarit, ribbihousut (11,99 €), sujahtivat jalkaan ensimmäisen kerran tämän jutun kuvauksessa, eikä supermukavia housuja olisi halunnut riisua lainkaan pois. Housuihin oli helppo rakastua entistä enemmän, kun tutki materiaalimerkintöjä. Housujen, kuten kaikkien muidenkin Lidlin myymien tekstiilien, puuvilla on vastuullisesti tuotettua puuvillaa, josta kertovat erilaiset sertifikaatit. Vastaavia merkintöjä ei läheskään aina löydy edes merkkivaatteista, vaikka hinta voi olla moninkertainen.

Saumattomat urheilurintaliivit (7,99 €) vasta yllättivätkin. Yli 50 prosenttisesti kierrätyskuiduista valmistetut liivit eivät tuntuneet miltään, mikä oli mahtavaa. Pienirintaiselle ne antoivat kuitenkin riittävästi tukea ja ne pääsivät mukaan myös talviselle hiihtolenkille ja porrastreeniin, mukavin tuloksin. Jos tähän hintaan saan mukavat ja toimivat urheilurintaliivit, kannattaa ne hankkia Lidlistä vähääkään häpeilemättä.

Kaikki urheiluvaatteet läpäisivät myös pienen pesutestin. Kuivausrumpua vaatteille ei suositeltu, joten vaatteet annettiin kuivua narulle ripustettuna. Tekniset urheilupaidat (5,99 €) kuivuivat mukavan nopeasti, eikä yksikään vaate kutistunut tai menettänyt muotoaan parin pesukerran perusteella. 

 

Joogavaatteet ja -tuotteet tulevat myyntiin 5.1.2023.

Lue lisää Lidlin vastuullisesti tuotetusta puuvillasta täältä.