Sipsejä perunan kuorista – uskomattoman hyvä hävikkiherkku

Säästä perunan kuoret roskikselta, tee niistä sipsejä! Perunankuorisipsit hurmaavat koko perheen.

29.08.2022 | teksti Elisa Ojala | kuva Mari Lahti

Teitkö juuri ison satsin perunamuusia tai kulhollisen porkkanaraastetta? Vältä hävikkiä, ota juuresten kuoret talteen ja paista ne öljyssä rapeiksi sipseiksi. Sipseiksi sopivat kaikkien juuresten puhtaat kuoret. Peruna on tutuin vaihtoehto, mutta yhtä hyvin voit käyttää punajuuren, porkkanan tai palsternakan kuoria.

Vältä hävikkiä myös paistamisen jälkeen. Siivilöi ja pullota jäähtynyt paistoöljy. Voit käyttää samaa öljyä toisenkin kerran sipsien tai vaikka munkkien paistamiseen.

Perunankuorisipsit

2-4 annosta | Gluteeniton | 30 min